KIINTEISTÖN HISTORIAA


Hatanpää40 sijaitsee entisen Hatanpään kartanon alueella. Paikalla on ollut kartanon talouskeskus, mistä muistoina on vielä vanhimmassa rakennuksessa kauniita kaari-ikkunoita ja paksuja kiviseiniä. Myöhemmin 1920-luvun alussa paikalla toimi vähän aikaa Hankkijan mylly.

Vuonna 1925 tontin ja sillä olevan tuotantotilan hankki omistukseensa Kiilto Oy, joka toimi Hatanpäällä 1970-luvun alkuun. Kiilto Oy:n aikana kiinteistö vaiheittain laajeni nykyiseen muotoonsa. Vielä nykyäänkin monet tamperelaiset tuntevat talon Kiillon talo -nimellä.Nykyisen muotoinen Kiinteistö Oy Hatanpään valtatie 40 on perustettu 1981. Vuosien kuluessa aiemmat teollisuustilat on muutettu vähitellen ensin pienteollisuuden käyttöön ja sitten yhä selvemmin liike-ja toimistokiinteistöksi. Kiinteistön uusi nimi Hatanpää40 on otettu käyttöön vuonna 2004.

Kiinteistön tarina kaiken kaikkiaan on kuin pienoiskuva tamperelaista talous- ja teollisuushistoriaa: maataloudesta teollisuuden kautta moderniin teknologia- ja palvelutuotantoon. Muoto on sadan vuoden aikana muuttunut, mutta sama ahkera ja luova inhimillinen toiminta on jatkunut ja jatkuu ammentaen historiasta ja nykypäivästä elävää tamperelaista arkea ja joskus vähän juhlaakin.